Vær her

Dokumentar 1 t. 26 min. Tillatt for alle
Vær her  Sigvald med Barbro på fanget
Vær her
Tre møter med demens - nært, livgivende og respektfullt fortalt

Jan, Mimi og Sigvald har ulike former for demens. I "Vær her" ser vi hvordan livene deres preges av leting etter ord, minner og gjenstander. Hverdagen er krevende både for dem selv og for deres nærmeste, men omsorg, samvær og musikk kan hjelpe. "Vær her" handler om viktigheten av relasjoner og det å være tilstede.

Om regissøren:
Ragnhild Nøst Bergem (f 1990) regissør og fotograf fra Oslo. Hun har bachelor i dokumentarfilmregi fra Høgskolen i Lillehammer og fotografutdannelse fra Oslo Fotokunstskole.
Bergem vil som dokumentarfilmskaper bidra til å skape endring i samfunnet og en fellesnevner i arbeidene er mellommenneskelige relasjoner og menneskeverd.

Hennes dokumentarer er vist på norske tv-kanaler, nett-tv og på filmfestivaler over hele verden. Hun har med sin dokumentar om yngre personer med demens «Husker du meg?», nådd ut til et bredt publikum. Filmen hadde verdenspremiere på IDFA i 2016 og har vunnet flere priser, den ble antatt til Høstutstillingen og er kjøpt av Aftenposten-tv og Filmbib. Bergem har vært på norgesturné med filmen de siste årene og har nå passert over 100 ulike arrangementer. Den har også vært på turné med Den kulturelle skolesekken.
I september 2020 ble Bergems første tv-dokumentar "Koronadagbøkene - fortellinger fra helsevesenet", sendt på TV 2. I dokumentaren deler norsk helsevesen sin hverdag det første halvåret av pandemien. Helsevesenet fortsatte å filme etter dette og helt frem til mars 2021. Nå har det blitt til dokumentarfilmen «Koronadagbøkene". Den skal bl.a på turné med Den kulturelle skolesekken.

Originaltittel:
Vær her
Regi:
Ragnhild Nøst Bergem
Språk:
norsk
Produksjonsår:
2020
Skuespillere:
Jan Ingvar Jørstad
Mildrid Mæhlum og Sigvald Tveit
Sjanger:
Dokumentar
Spilletid:
1 t. 26 min.
Nasjonalitet:
Norge
Aldersgrense med begrunnelse:
Tillatt for alle
Denne filmen inneholder ingen scener som antas å være skadelige for barn. Filmen får aldersgrense tillatt for alle.
Produksjonsselskap:
Herlig film AS