Arve Tellefsen / Kjetil Bjerkestrand

tellefsen

Ein konsertserie frå Kalleklev Management «ALT BLIR BRA, IGJEN». Store artistar på små scener!

I år er det jubileet til 250-år for Ludwig van Beethovens fødsel,

Det blir spelt nokon av Beethovens mest kjente (kanskje òg ukjente?) verkar både i original-versjonar og i improvisert og arrangert form.

Det blir kanskje både til og frå Elise, og av måneskinn vil det kanskje denne gangen gro noko spennande.

Det er mykje glitrande materiale å ta tak i, den 5. symfonien hans er vel eit av verdas aller mest kjente musikkstykke.

Beethoven komponerer eit tema, og etter berre 4 tonar kjenner heile sivilisasjonen vår  igjen musikken. Det er genialt!

Dette blir ein ærbødig hyllest til Ludwig van Beethoven.

ARVE TELLEFSENS karriere har braka han til alle europeiske hovudstader og han har turnert i heile verda. Ved sida av å vera teknisk briljant, er det den unike varmen hans og vibrerande tone og den lidenskapelege intensiteten hans som har gjort han anerkjent og elska over heile verda. Evna hans til å fengsla og kommunisera med publikum gjer han til ein av dei fremste fiolinistane i verda.

Han har spelt med dei leiande orkestera i verda og dirigentar, opptredd på mange av dei viktige scenene og deltatt på ei rekke internasjonale festivalar. Arve Tellefsen har mottatt fleire prisar for grammofoninnspelingane sine; gull- og diamant-plater og fleire spellemannprisar. Han har selt over ein halv million CD-er berre i Noreg, og i 1988 var CDEN hans ”Pan” den mest selde norske CDEN uansett sjanger. Han har gjort ein stor innsats for nyare norsk musikk, og an har vore ein viktig forkjempar for Ole Bull.

I 1989 starta han sin eigen Oslo Kammermusikk Festival, som var den første i sitt slag i Noreg. Festivalen er ein enorm suksess og tiltrekker seg internasjonale toppartistar frå heile verda. Festivalen finn faktisk stad i desse dagane, og vi er takksame for at Tellefsen har klart å finna tid til ein avstikkar til Arendalsuka.

Saman med Tellefsen kjem pianisten

KJETIL BJERKESTRAND. Bjerkestrand er òg komponist, arrangør og plateprodusent. Han har arrangert musikk for artistar som Ray Charles, Dee Dee Bridgewater, Keith Emerson, Ian Hunter, Jon Lord, Ute Lemper, Sissel Kyrkjebø og a-ha. Som musikar har han deltatt på eigne innspelingar og innspelingar med mellom anna a-ha, Ray Charles, Ute Lemper, Ian Hunter, Dance With A Stranger, DumDum Boys, Jonas Fjeld Band, Marius Müller, TNT, Arve Tellefsen, Bobbysocks, Bjørn Eidsvåg, Carola Häggkvist og Dee Dee Bridgewater.

Bjerkestrand har òg laga musikk til fleire historiske spel, filmar og TV-seriar, fleire av dei i samarbeid med Magne Furuholmen under namnet Timbersound. Som produsent har han arbeidd med Anne Grete Preus, a-ha, Lynni Treekrem, Morten Harket, Sissel Kyrkjebø og Herborg Kråkevik for å nemna nokon.

Bjerkestrand komponerte i 2012 bestillingsverket Memento Mori, som vart urframført under Olavsfestdagene i Trondheim. I 2013 komponerte han musikken til Oslo nye teater og Riksteaterets oppsetning av Snøhvit. I 2014 var han komponist og hadde det musikalske ansvaret for Peer Gynt på Gålå.

Sidan 2010 har K.B. hatt eit tett samarbeid med Keith Emerson og arrangerer musikken hans for symfoniorkester. Likt har han eit liknande samarbeid med Dhafer Youssef og Dee Dee Bridgewater.

Stad
: Sogndal Kulturhus, Blaoboxen
Dato: Laurdag 29. mai 2021
Tid: Kl. 20:00
Varigheit: ca 1 t.

Billettprisar:
Kr. 300,-   Ordinær

Billettar kan kjøpast her ved å klikka på klokkeslett-knappen øvst, eller i kiosken på Kulturhuset.

Har du kjøpt billett på nettet må du enten printe den ut eller du kan vise den på mobilen, me må kunne skanna QR-koden på billetten.

Kan reservera billettar ved å henvende deg til kiosken på kulturhuset. Hentefristen er 7 dagar.
Ynskjer du å reservera billettar til ei større gruppe, ta kontakt med sogndal@kulturhus.no

Ynskjer du å kjøpa billettar og betala med faktura, ta kontakt med sogndal@kulturhus.no

Følgjekort? Kan kjøpa billettar på kulturhuset i kiosken sine opningtider, eller du kan ringe å reservera i same tidspunkt.
Kan også bestille billettar med følgjekort ved å sende e-post til sogndal@kulturhus.no, legg då ved bilde/kopi av følgjekortet.
(merk at denne e-postadresse er berre administrert måndag - fredag på dagtid)

 

Korona restriksjonar:
Me må forholda oss til smittevernreglane og 1- metersregelen.
Det vil seie at det skal vera 1 sete mellom kvar person eller familie. Folk frå same husstand kan sitte i lag.
Det vil seie at de må kjøpa enkeltvise billettar om dykk ikkje bur i same husstand!

Når du kjøper billett vil billettsystemet automatisk blokkera setene ved sidan av kjøpet ditt, slik at me sikrar trygg avstand til andre grupper. Som ansvarleg arrangør må me vita kven som er på dei ulike framsyningane, og derfor må du som billettkjøpar registrera namn, telefonnummer og e-post når du kjøper billett. Dersom du kjøpe billettar til fleire enn deg sjølv, må du ha oversikt over kven du kjøper billettar til. Det er opp til kvar enkelt å forholda seg til smittevernreglane og halda 1-metersregelen