Colette

Drama 1 t. 51 min. 12 år
Colette
Colette
Drama, basert på en sann historie, med Keira Knightley i hovedrollen

"En vakker og eventyrlig film. Den er grundig, troverdig, spennende og flott."
Terningkast 5 - Hamar Arbeiderblad

"Vakkert filmet med nydelige detaljer og tidsriktig koloritt. Men mest av alt er det en veldig relevant film."
Terningkast 5 - Fædrelandsvennen

Den som fører pennen skriver historien
COLETTE er den sanne historien om en kvinne som blir nektet en stemme av sin kontrollerende ektemann, men er sterk nok til å ta den tilbake. Colette presses av ektemannen, en suksessfull forfatter, til å skrive romaner under hans navn. Etter at bøkene blir en suksess må hun kjempe for å gjøre sitt skrivetalent kjent og få den hyllesten hun fortjener.

Sidonie-Gabrielle Colette har giftet seg med den karismatiske, men selvsentrerte forfatteren Willy som er fjorten år eldre enn henne. Gjennom ham blir Colette introdusert til en fantastisk kunstnerisk og kreativ omgangskrets, noe som utløser en egen skapertrang i henne. Hun begynner å skrive, men hennes dominerende ektemann krever at hun utgir bøkene i hans navn.
Den fenomenale suksessen til Claudine-serien hennes gjør Willy til en kjent forfatter og Colette og Willy blir det første moderne kjendisparet. Selv med den nye kjendisstatusen, begynner mangelen på anerkjennelse å tære på Colette. Ekteskapet skranter, drevet av Willys utroskap og Colettes voksende interesse for kvinner. Men, kan hun ikke frigjøre seg fra ham, verken følelsesmessig eller kunstnerisk. Da den krevende Willy setter stadig mer desperate tiltak i verk for å betale ned gjeld og sabotere sin kone, finner Colette sin egen vei.

COLETTE er en sann historie om en kvinne som blir nektet en stemme av sin kontrollerende ektemann, men er sterk nok til å ta den tilbake. Mer enn hundre år etter at hennes første roman kom ut er Colette fortsatt en av de mest solgte franske forfatterne.

Regi:
Wash Westmoreland
Språk:
engelsk
Produksjonsår:
2018
Skuespillere:
Keira Knightley
Eleanor Tomlinson
Dominic West
Sjanger:
Drama
Spilletid:
1 t. 51 min.
Nasjonalitet:
USA
Aldersgrense med begrunnelse:
12 år
Enkelte lite nærgående seksuelle skildringer gjør at denne filmen får 12-årsgrense.